www.sputnik.md: Un nou tip de avocați în Moldova: Iată pe cine-i vor apăra

www.sputnik.md: Un nou tip de avocați în Moldova: Iată pe cine-i vor apăra

Antreprenorii moldoveni își vor apăra drepturile prin intermediul unui ombudsman. Acesta va reprezenta interesele oamenilor de afaceri, în situații de deposedare ilegală de proprietate.

Directorul Executiv al Asociației Investitorilor Străini, Ana Groza, spune că proiectul de lege privind Avocatul antreprenorilor a trecut faza consultărilor cu reprezentanții asociațiilor oamenilor de afaceri. În discuție a fost prezentată viziunea instituției prezidențiale asupra statutului Avocatului antreprenorilor, sarcinile și atribuțiile acestei funcții, criteriile de selectare a candidaților. Ana Groza mai spune că, la nivel conceptual, proiectul este unul destul de bun, va acorda asistență agenților economici în raport cu organele de drept.

„Deja proiectul de lege a fost expediat spre coordonare cu mai multe instituții. La etapa inițială, au fost implicate asociațiile de business. Este un proiect de lege destul de bun, care va acorda asistență agenților economici în raport cu organele de drept. Rolul unui avocat al antreprenorilor va fi să verifice de ce au fost intentate dosare penale, care sunt cauzele pentru aceste acțiuni procesuale, pentru a respecta toate drepturile antreprenorilor”, a precizat Ana Groza.

În urma definitivării proiectului, inițiativa legislativă va fi înaintată de către Președintele țării spre aprobare Parlamentului.

Source: https://sputnik.md/radio_podcasturi/20191220/28601352/Un-nou-tip-de-avocati-in-Moldova-Iata-pe-cine-i-vor-apara.html