www.agora.md: Maia Sandu, la discuții cu Asociația Investitorilor Străini: „O preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției”

www.agora.md: Maia Sandu, la discuții cu Asociația Investitorilor Străini: „O preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri, 12 aprilie, o ședință online cu Asociația Investitorilor Străini, la care a discutat despre problemele cu care se confruntă în prezent oamenii de afaceri din țara noastră.

„O preocupare majoră a mediului de afaceri este întârzierea reformei justiției. În lipsa acesteia, continuă abuzurile, care prezintă un pericol pentru dezvoltarea afacerilor, pentru investițiile de calitate și pentru crearea locurilor de muncă. Au fost semnalizate și abuzuri din partea organelor de control, inclusiv cel fiscal. Deseori aceste controale sunt excesive și lipsite de bază legală. Hărțuirea antreprenorilor este inacceptabilă, iar instituțiile de control trebuie să aplice corect normele legale. Doar așa vom încuraja dezvoltarea economică a țării noastre”, a spus Sandu într-o postare pe Facebook.

În timpul discuției, au fost abordate și inițiativele parlamentare, precum unele modificări ale politicii bugetar-fiscale.

„Am vorbit despre limitările și restricțiile impuse de situația pandemică, mediul de afaceri fiind deschis pentru identificarea unor soluții potrivite în vederea depășirii cât mai rapide a pandemiei, inclusiv prin imunizarea angajaților. Participanții la discuție au încurajat eforturile noastre de a găsi vaccin pentru cetățeni și au susținut necesitatea de a urgenta vaccinarea pentru a reveni cât mai repede la normalitate”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

Președintele țării și Asociația Investitorilor Străini au convenit să continue dialogul și să lucreze împreună pentru elaborarea unui plan de recuperare economică post-COVID.

source: https://agora.md/stiri/86802/maia-sandu-la-discutii-cu-asociatia-investitorilor-straini-o-preocupare-majora-a-mediului-de-afaceri-este-intarzierea-reformei-justitiei?fbclid=IwAR0kqvH-HOcujcMcRt5FH5th1AY5DEw6-5pOLsEM4LJs99E9ux696e3IIeM