Wall-street.md: Premierul a discutat agenda de reforme a Guvernului cu reprezentanţi ai mediului de afaceri

Wall-street.md: Premierul a discutat agenda de reforme a Guvernului cu reprezentanţi ai mediului de afaceri

Reprezentanții mediului de afaceri, membri ai Camerei de Comerţ Americane din Republica Moldova, ai Asociaţiei Business-ului European şi ai Asociaţiei Investitorilor Străini au avut o discuție cu dl Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova, asupra celor mai importante subiecte în comunitatea de afaceri din țară.

Discuțiile s-au axat pe agenda de reforme a Guvernului privind ameliorarea climatului investițional și susţinerea mediului de afaceri. În context, Pavel Filip a vorbit despre reformele derulate de Executiv pe termen scurt în mai multe sectoare, financiar-bancar, justiție și anticorupție, reglementarea activității de întreprinzător.

Premierul s-a referit în mod special la măsurile întreprinse de Executiv pentru facilitarea activităţii mediului de afaceri: instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, reducerea numărului de acte permisive, implementarea conceptului de Ghişeu unic şi reformarea instituțiilor de control.

Astfel, au fost analizate posibilităţile de creare a unei platforme interactive de comunicare permanentă privind problemele şi obstacolele pe care le întâlnesc antreprenorii, inclusiv prin intermediul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, din componenţa căruia face parte şi AmCham.

Sursa: www.wall-street.md

Date:
Thursday, June 16, 2016 – 11:15