Realitatea.md – Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu conducerea Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova

Realitatea.md – Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu conducerea Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, 2 februarie, o întrevedere cu conducerea Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova, noul preşedinte al Consiliului de directori FIA, Alexander Koss şi fostul conducător al Asociaţiei, Ridha Tekaia.

În cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie proiectele Asociaţiei Investitorilor Străini pentru anul 2017, inclusiv activităţile FIA în calitate de preşedinte al grupului de lucru privind stimularea şi menţinerea investiţiilor private din cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru.

Pavel Filip a menţionat interesul Guvernului pentru atragerea investiţiilor străine în economia ţării şi a reiterat deschiderea Guvernului pentru un dialog constructiv şi deschis cu oamenii de afaceri. Premierul a îndemnat reprezentanţii cercurilor de afaceri să lucreze împreună cu Guvernul la elaborarea şi promovarea unor politici favorabile pentru dezvoltarea businessului, inclusiv în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru.

„Consiliul Economic reprezintă o platformă de discuţii, unde sunt abordate a problemele cu care se confruntă businessul, dar şi găsite  soluţiile de depăşire a acestora”, a subliniat şeful Cabinetului de miniştri.

La rândul lor, reprezentanţii  Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova au menţionat că au resimţit schimbările în bine care s-au produs în mediul de afaceri ca urmare a deciziilor Guvernului privind instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, reducerea entităţilor cu funcţii de control, îmbunătăţirea climatului de afaceri.

FIA reprezintă o asociaţie non-profit a investitorilor străini şi îşi propune să contribuie, împreună cu autorităţile publice, la asigurarea unui mediu investiţional mai favorabil investiţiilor străine directe, prin intermediul unui dialog deschis între diverse părţi interesate.