The German giant Draexlmaier Automotive, is to open a new factory

Friday 25 November, 2016
Start: Thursday 25 February, 2016 - 12:15

Concernul german „Draexlmaier” va deschide în Republica Moldova a treia uzină pentru producerea pieselor auto. Construcția întreprinderii va demara deja la 1 martie 2016, iar volumul investițiilor va depăși 30 de milioane de euro. Informația a fost comunicată de administratorul Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, informează NOI.md.

Antreprenorul a scris pe o rețea de socializare că în cadrul acestui proiect vor fi create 2500 de locuri de muncă noi directe și alte 6250 de locuri de muncă indirecte, legate într-un fel sau altul de activitatea noii uzine.

„Draexlmaier Group” este unul dintre cei mai mari furnizori pentru industria automobilelor din lume. Compania elaborează, produce și vinde piese și utilaje electrice pentru cei mai importanți producători de automobile: „BMW”, „Mercedes-Benz”, „Audi”, „Porsche” etc. Compania activează în peste 20 de țări ale lumii, deține 62 de uzine și are 55 de mii de angajați.

Concernul german este prezent în Moldova din anul 2006. În prezent, în ZEL „Bălți” funcționează două uzine ale companiei „Draexlmaier”. Suma investițiilor în aceste întreprinderi a depășit 15 milioane de euro, fiind create circa 3000 de locuri de muncă.

Sursa: http://www.noi.md/md/news_id/79608

Our Members

Foreign Investors Association (FIA) is a non-profit and apolitical association from the Republic of Moldova, founded in September 2003 by the largest companies with foreign capital in the country, covering the whole range of industries — agriculture, automotive and petroleum industry, telecommunications and IT, healthcare and pharmaceuticals, winemaking, distribution, insurance, banking, consultancy and audit.