Eco.md – FIA susţine revenirea acasă a tinerilor moldoveni cu studii în străinătate

Eco.md – FIA susţine revenirea acasă a tinerilor moldoveni cu studii în străinătate

Asociația Investitorilor Străini (FIA), care întrunește cei mai importanți investitori străini din țară, își asumă angajamentul de a coopera cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în R. Moldova, pentru a asigura integrarea profesională a tinerilor absolvenți, reveniți de peste hotare.

Marile companii cu capital străin din țară, promotori ai conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor, își doresc lansarea unei cooperări, a cărei scop va fi identificarea pentru absolvenții moldoveni din străinătate, a unor posturi de muncă temporare sau permanente.

Cooperarea dintre cele două instituții pe această dimensiune a fost lansată la un eveniment organizat de FIA, cu participarea experților din cadrul companiilor membre, angajaților OIM (misiunea în R. Moldova), Președintelui FIA, Ridha TEKAIA și Șefului Misiunii în Republica Moldova a OIM, Antonio POLOSA.

Prezența la eveniment a directorilor, responsabili de resurse umane, din cadrul companiilor membre FIA, demonstrează angajamentul acestora în implementarea inițiativei respective, dar și faptul că emigrarea masivă a tinerilor reprezintă un subiect ce preocupă marile companii.

„Republica Moldova, care traversează o perioadă extrem de dificilă, marcată de turbulențe economice și sociale fără precedent, suferă de un continuu fenomen de emigrare a forței sale vii – tineri talentați – cei ce reprezintă adevărata energie a acestei țări și care ar putea schimba lucrurile spre bine. Înainte de a aștepta efectele pozitive ale unui potențial flux de investiții străine, orice țară ar trebui, în primul rând, să conteze pe cetățenii săi. Iar cei cu experiență internațională sunt cheia succesului și începutul oricărei schimbări pozitive într-un stat, precum Republica Moldova”, a declarat Președintele FIA, Ridha TEKAIA.

Asociaţia Investitorilor Străini (FIA) este o asociație non-profit și neafiliată politic, obiectivul său principal fiind facilitarea dialogului dintre investitori și factorii de decizie relevanți, pentru crearea unui mediu investiţional favorabil investiţiilor străine directe. Printre membrii asociației se numără cele mai mari și mai longevive companii cu capital străin din țară, investițiile lor cumulate depășind jumătate din volumul total al investiţiilor străine directe din R. Moldova.

Sursa: eco.md

Date:
Wednesday, March 23, 2016 – 09:30